sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sarah Rees Brennanin maaginen Demonin merkitsemät


Sarah Rees Brennanin maaginen Demonin merkitsemät

Minulla ei ole mitään erityistä syytä miksi valitsin juuri tämän kirjan. Otin sen kirjaston hyllystä, luin takakannen ja se kuulosti mielenkiintoiselta. Kirja kertoo veljeksistä, jotka ovat koko ikänsä paenneet demoneja ja maageja kunnes vanhempi saa ensimmäisen asteen merkin ja veljekset rupeavat etsimään apua merkin poistamiseksi, mikä ei olekaan niin helppoa, kuin miltä se aluksi vaikutti.
     Kirja oli hyvä, mutta välillä vähän liian pelottava minun makuuni etenkin, kun luin sitä iltaisin. Kirjaan jäi välillä koukkuun, mutta välillä taas luin sitä vastentahtoisesti, kun ei olisi enää jaksanut pitkän päivän jälkeen.
     Kirjassa ei ole taikuutta vaan suurimmaksi osaksi pahaa magiaa ,jota maagit ja demonit käyttävät. Sitä käyttää myös nuorempi veli Nick, kun hän manaa demoneja tähän maailmaan.
     Hirviöiksi tässä kirjassa luokitellaan demonit ja maagit. Demonit näyttävät ihmisiltä, koska demonit ovat riivanneet ne eli vallanneet ihmisen kehon. Jotkut maagit ovat muuttaneet itsensä eläimeksi esimerkiksi korpiksi tai sudeksi, mutta jotkut maageista ovat ihmisen näköisiä hieman muokattuja kuitenkin.
     Kirjan sankarit ovat ihmisiä, jotka auttavat yhtä demonin merkitsemää ihmistä saamaan merkkiä pois. Toinen auttaa vasten tahtoaan ja toinen taas oikein mielellään, koska on ihastunut merkityn ihmisen siskoon. Roistot taas ovat demoneja, jotka yrittävät viedä ihmisen hengen ja päästä sen sisään ohjailemaan kyseisen ihmisen tiomintaa. Heillä ei ole muuta yhteistä, kuin ehkä ulkonäkö jos edes sekään.
    Kirjassa ei periaatteessa ole mitään rajaa ''tavallisen maailman'' ja fatasiamaailman välillä, koska ihmiset ja maagit asuvat samassa ''tavallisessa maailmassa''. Demoneilla on kyllä oma kylmä maailmansa ,josta ne yrittävät päästä ''tavalliseen mailmaan'' riivaamalla usein viattomia ihmisiä. Raja tavallisen ja fantasiamaailman eli demonien maailman välillä ylitetään menninkäismarkkinoilla, jossa tanssijat tanssivat ja manaavat samalla demoneja tähän maailmaan ja pyytävät heiltä palveluksia. 
     Teos saattaa vaikuttaa jonkun moraaliin, mutta jonkun moraaliin taas ei se riippuu ihan ihmisestä ottaako hän kirjan pelkkänä fantasiakirjana vai pienenä tietolähteenä demoneista ja maageista. Itse ainakin opin millaisia demonit ja maagit ovat ja miten ne käyttäytyvät.

3 kommenttia:

  1. Vaikuttipas mielenkiintoiselta! Itse en ole hirveästi lukenut fantasiakirjoja, mutta voisin joskus harkita lukevani tämän kirjan. Kuva oli myös hyvä, koska synkkä tausta sopii hyvin kirjan kanteen. Jäin tämän blogiteksti jälkeen miettimään, että millaisia demonit ja maagit ovat ja miten ne eroavat toisistaan? Ja miten demonien maailma eroaa "normaalista maailmasta"?

    VastaaPoista
  2. Maagit ovat tavallisia ihmisiä ja demonit ovat tavallaan kuolleita jotka ovat nousseet haudasta. Niiden ero on se, että maagit manaavat demoneja tähän maailmaan ja demonit taas rivaavat ihmisiä tai toteuttavat ehkä niiden ihmisten toiveet jotka heidät ovat mananneet tänne. Demonien maailma on kirjan mukaan hyvin synkkä ja kylmä.

    VastaaPoista
  3. Olet saanut melko lyhyeen tekstiin paljon asiaa, hyvä! :) Fantasia voi joskus olla aika pelottavaakin, ja teoksen henkeen sopien olet onnistunut nappaamaan hienon ja pelottavan tummanpuhuvan kuvan.

    VastaaPoista