sunnuntai 20. syyskuuta 2015


Nea Lindberg

Jääprinsessa
Camilla Läckberg


Valitsin Camilla Läckbergin kirjan "Jääprinsessa", sillä kirjastonhoitaja suositteli minulle tätä kirjaa ja takakannen kertomus kuulosti minulle sopivalta.

 Kirjassa päähenkilöitä ovat Alexandra, Erica ja poliisi Patrik. Alexandra ja Erica ovat lapsuudessaan olleet parhaat ystävät, kunnes Alexandra katosi maisemista ollessaan 12-vuotias. Molemmat jatkoivat elämäänsä, kunnes 25 vuoden kuluttua Erica löysi Alexandran kuolleena kylpyammeesta. Poliisi aloittaa murhan tutkinnan välittömästi ja edettyään tutkimuksissa, hänelle ja Ericalle syntyy suhde. Suhteesta seuraa niin hyvää, kuin huonoa. Toisen murhan tapahduttua kaikki kyläläiset ovat suunniltaan, sillä kylässä ei ole ikinä aikaisemmin tapahtunut edes yhtä murhaa. Tutkimusten edettyä poliisi saa selville ihmisten välillä olleita salasuhteita ja kauan salassa olleita asioita, joiden tuominen esille pilaisi monen ihmisen elämän. Lopulta ihmiset huomaavat, että vanha tuttu naapuri ei olekkaan enää tuttu, vaan aivan erilainen ihminen, kuin olisi luullut. Asioiden ratkettua kaikki kyläläiset olivat suunniltaan, eivätkä voi uskoa tapahtumia.

Murhat tapahtuvat alkuvaiheessa ja kirjan lopussa. Kirjassa annetaan koko ajan vihjeitä murhaajasta ja lukija voi muodostaa omat murha ehdokkaat, mutta itse huomasin, että ajattelemani murha ehdokkaat eivät olleet lähelläkään todellisuutta. Kirjassa lukijaa johdatetaan harhaan erittäin hyvin, mutta mielestäni se tuo intoa myös lukemiseen. Kuvailuja käytetään paljon ja tapahtumapaikat kerrotaan hyvin, mikä on mielestäni erittäin tärkeää. Luulen, että murhien hyväksyttävänä pitäminen aiheuttaa erilaisia mielipiteitä, mutta itse en pidä tekoa hyväksyttävänä.

Pidin kirjan lukemisesta todella paljon, vaikka yleensä kierrän kaukaa paksut kirjat. Tässä kirjassa juoni oli hyvä ja asiat kerrottiin niin selkeästi, että lukija pysyi kärryllä alusta loppuun saakka. Kirja oli mielestäni erittäin hyvä ja lukisin samankaltaisen vaikka heti uudelleen!




13 kommenttia:

  1. Hyvä teksti ja kirjan aiheeseen sopiva mielikuvituksellinen kuva!

    VastaaPoista
  2. Hyvä tiivis teksti ja todella hieno kuva kirjan aiheeseen liittyen!

    VastaaPoista
  3. Itse olen ajatellut lukea samaisen kirjan ja aloittanutkin jo kertaalleen, ja tämä kuvaus vain vahvistaa ajatustani tästä! Tiivistit hyvin tekstin etkä spoilannut sisältöä tai murhaajaa (toisin kuin minä omasa tekstissäni). Mikä teki mielestäsi murhista hyväksyttäviä? Plussana vielä hieno, tunnelmaa välittävä kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lukemaan, itselläni nousi lemppareihin :) Mielestäni murhaajan tekoa ei voi hyväksyä, joten en pitänyt murhia hyväksyttävinä.

      Poista
  4. Hyvin kirjaan liittyvä kuva ja hyvin tiivistetty juoni! :*

    VastaaPoista
  5. Kuva on osuva ja kirjasi vaikuttaa mielenkiintoiselta. En ole itse tutustunut samankaltaisiin kirjoihin, mutta lukemasi perusteella tämä voisi olla sellaine kirja, minkä voisin itsekin lukea. :-)

    VastaaPoista
  6. Heh, olet lavastanut hienon, kirjaan sopivan kuvan! :) Tekstisi on toimiva kokonaisuus, vaikka se voisi olla ehkä vähän laajempi. Hienoa, että jaksoit lukea paksun kirjan ja vieläpä pidit siitä! :)

    VastaaPoista