sunnuntai 20. syyskuuta 2015

J.R.R. Tolkienin tarunomainen maamies ja lohikäärme



Valitsin tämän kirjan, koska olen ennenkin lukenut Tolkienin kirjoja ja ajattelin, että tämäkin voisi olla yhtä hyvä kuin aikaisemmat lukemani.


Maamies ja lohikäärme, kertoo maamies Gilesistä, joka aluksi joutuu jättiläisen kanssa tekemisiin ja siitä selviydyttyään hän saa niin suuren maineen, että hänet pistetään lohikäärme jahtiin.

Kirjassa esiintyy vain lohikäärmeitä ja jättiläisiä eli mytologian hirviöt jäävät vähiin. Tarina sijoittuu muinaiseen Britanniaan ”jolloin oli nykyistä enemmän aikaa ja vähemmän ihmisiä, joten useimmat miehet olivat merkkimiehiä.” kirjassa oli kuitenkin pieniä maalaiskyliä, kuten se missä maamies Giles asui. Jolloin kirja sopii melko hyvin keskiaikaiseen Eurooppaan, sillä sieltä löytyy myös tietenkin kuningas.



Kirjassa ei ole paljon sivuja, joten sen lukee helposti vaikka illassa, jos siitä vain tykkää. Itse en kuitenkaan hirveästi välittänyt siitä ehkä juuri sen takia, koska se on melko hidastempoinen, sillä siinä takerrutaan yksityiskohtiin hieman liian usein.  

3 kommenttia:

  1. Erittäin hyvin otettu kuva! Mainiota

    VastaaPoista
  2. Teksti olisi saanut olla vähän monipuolisempi, mutta muuten hyvä. Hieno kuva.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, että sait kuitenkin luettua kirjan, vaikket siitä erityisemmin pitänytkään! :) Kirjoituksesi jäi aika lyhyeksi, erityisesti genrekysymyksiä olisi voinut käsitellä vähän laajemmin.

    VastaaPoista