sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Margaret Weisin-Tracy Hickmanin maaginen DragonLance

             Valitsin DragonLancen luettavaksi, koska olen kuullut siitä hyviä asioita ja olen yrittänyt aikaisemmin lukea sitä, mutta en jaksanut joten ajattelin yrittää uudestaan.

             Kirja kertoo siitä miten joukko ystäviä palaavat takaisin vanhaan kaupunkiinsa ja huomaavat kaiken muuttuneen ihmiset eivät enää hymyile kuin ennen ja kaikki tuntuvat olevan peloissaan samaan paikkaan sattuu tulemaan kaksi muukalaista joista toinen kantaa sinistä sauvaa. Selviää, että pahat voimat haluavat saada sauvan itselleen ja kaupungin ihmiset haluavat antaa sauvan heille, jotta heitä ei enää vainottaisi. Velho ihmisten joukosta kertoo, että sauvaa ei saa antaa heille, joten muukalaiset ja alussa kerrottu joukko joutuu pakenemaan ja heidät laitetaan tärkeälle retkelle.

            Mielestäni kirja oli hyvä, mutta se oli välillä todella tylsä, jos pitää kirjoissa toiminnasta ja siitä, että jatkuvasti tapahtuu jotain voi unohtaa tämän kirjan lukemisen siihen kuluu paljon aikaa alussa ennen kuin mitään kiinnostavaa tapahtuu. Kirja tuntuu myös olevan todella sattuman varainen, koska jos 2 muukalaista ei olisi tullut juuri siihen majataloon koko kirjan tapahtumia ei olisi tapahtunut. Muuten kirja oli hyvä se on vain joissain kohdissa todella tylsä.

           Kirjassa on todella paljon magiaa ja taikaa, mutta tuntuu, että se on kirjassa melkein turhaa, koska sitä käytetään asioihin, kuten ovien lukitsemiseen ja pimeän tuomiseen. Vaikkakin joissain kohdissa sitä käytetään myös todella paljon taisteluissa. Kirjassa tuntuu myös epäreilulta, että pahojen velhojen taikka on aina vahvempaa. Muutenkin kirjassa tuntuu, että pahoilla on aina parempia aseita ja taikoja. Kirjassa on hyvin esitetty, mikä on paha ja mikä hyvä. Kirjassa ei ole mitään välimaastoa sille vaan paha on todella paha ja hyvä todella hyvä. On vain yksi poikkeus joukon velhosta on vaikea tietää onko hän oikeasti hyvä vai paha. Yllättävää kyllä kirjassa ei ollut yhtäkää paholaista muistuttavaa hahmoa.

            Kirjassa on paljon hirviöitä, kuten lohikäärmeitä ja drakolaisia, jotka ovat kuin lohikäärmeitä, mutta niiden ruumis on kuin ihmisen. Kirjassa on myös tuttuja hahmoja, kuten haltioita, kääpiöitä ja kentaureja

           Tarinassa käy hyvin selville kummat on sankareita ja kummat pahoja. Heissä ei ole mitään samaa pahat haluavat saada valtaa enemmän ja sankarit haluavat estää heidät. Kirjan yhteiskunta muistuttaa paljon keskiaikaista, kuten ne, jotka eivät tottele, joko tapetaan tai viedään vankileireille tekemään töitä.

           En usko, että teos vaikuttaa mitenkään lukijan moraaliin.

                                                          



           

7 kommenttia:

  1. Olipas maaginen arvostelu! Haluaisin itsekin lukea tuon kirjan :)

    VastaaPoista
  2. Ihan jees arvostelu. Jäi vähän epäselväksi, että mikä kirjan päätarkoitus on. Ehkä se selviäisi lukemalla :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo juoni selviää lukemalla ja piti kertoa tollattiin, kun muuten se olisi paljastanut liikaa juonesta.

      Poista
  3. Kuulostaa kohtuu mielenkiintoiselta kirjalta mutta jos se on kerran pitkäveteinen niin en tule lukemaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on joissain kohdissa todella pitkäveteinen.

      Poista
  4. Kiva, että tykkäsit kirjasta, vaikka vähän tylsä olikin! :) Olet vastannut hyvin genrekysymyksiin, mutta ne olisi voinut yrittää sitoa paremmin osaksi tekstiä.

    VastaaPoista